مناره چهل دختران که در محله کهن جویباره اصفهان قرار دارد یکی از پنج مناره قدیمی ایران است که تاریخ ساخت آن بنا به آجر نوشته های روی آن به سال ۵۰۱ هجری قمری بر می گرد. این بنا در دوره پادشاهی سلطان محمد بن ملكشاه سلجوقی ساخته شده است که ارتفاع آن نزدیک به ۳۰ متر می باشد. منار چهل دختران با هویت ترین منار و تنها منار کتیبه دار منفرد اصفهان شناخته می شود که در برگیرنده ارزش های هنری و تاریخی است.
چهل دختران یا گارلند؟
در این میان منار چهل دختران اصفهان که در محله جویباره، محلهای که زمانی در راس حکومت سلوجقیان بوده نیز از آوازه خوبی برخوردار است منارهای که نام گارلند را نیز با خود به همراه دارد و حال اینکه چرا این منار به نام گارلند را با خود دارد یک دلیل دارد که به گفته ساکنین محلی و قدیمی این منطقه، یک مسیحی در یکی از خانههای مجاور این مناره که یکی از مبلغین انگلیسی پروتستان مذهب به نام گارلند (J.L.Garland) سکونت داشته و کار رسمی او تبلیغ یهودیان اصفهان به آئین مسیحیت بوده است. وی زبان فارسی را بخوبی صحبت میکرده و مدت مدیدی در این محل ساکن بوده است و بر اثر تبلیغ او عدهای یهودی مسیحی شدهاند.
تزئينات این مناره آجري است و به سه كتيبه مزين است كه دو تاي آن به خط كوفي و يكي به خط نسخ است، مناره چهل دختران در محله جوباره قرار گرفته است.
اين مناره رفيع كه از آجر ساخته شده ميله اي مدور به ارتفاع ۲۴ متر است كه با پايه جمعاً ۲۹ متر ارتفاع دارد. اولين كتيبه كه به خط كوفي است شامل آيات ۲، ۳ و ۴ از سوره طه است. كتيبه ديگر كه به خط نسخ است، شامل عبارات مذهبي است كه قسمت هائي از آن محو شده است.
کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه جهانگردی و گردشگری فان توریسم می باشد
طراحی شده توسط کانون آگهی و تبلیغات سپندار
نظرات
نوشتن دیدگاه